#

Over WMC

Naast de diverse wedstrijdonderdelen geniet je tijdens het Wereld Muziek Concours van nog veel andere activiteiten:


De Concertcyclus van de 18e editie van WMC Kerkrade 2017 zal een mix van nationale en internationale top orkesten ensembles en solisten voor het voetlicht brengen, waarbij de ongelofelijk vele aspecten van de blaasmuziek in brede zin aan bod zullen komen.

Van oud tot nieuw en vernieuwend! Bekende elementen als het Brass Gala op maandag 10 juli, en de Finale van de Internationale Dirigentenwedstrijd op woensdag 19 juli worden afgewisseld met vele noviteiten.

Na de zomer van 2016 vind u op deze website de nieuwste programmaonderdelen.


Talloze bezoekers vinden tijdens het Wereld Muziek Concours de weg naar Kerkrade. Sinds vele jaren is het Buitenfestival een grote bovenregionale publiekstrekker. Dankzij de programmering van populaire muziek en de gezellige inrichting van het centrum van Kerkrade vormt het Buitenfestival een mooie aanvulling op het omvangrijke festivalprogramma.

Naast optredens waarbij cover bands en dergelijke zorgen voor een partysfeer op de Kerkraadse Markt, zijn er ook zomerorkesten van jonge muzikanten, jeugdorkesten en ensembles die deelnemen aan WMC Young Generation te beluisteren. In 2013 werden rond 100 optredens geprogrammeerd die in totaal rond 200.000 trokken. Het bestuur van WMC Kerkrade heeft besloten om ook het Buitenfestival 2017 uit te besteden aan een derde partij die verantwoordelijk is voor de programmering en de organisatie. WMC Kerkrade bewaakt daarbij dat in de programmering de blaasmuziek voldoende herkenbaar is.