#

Over WMC

WMC Kerkrade promoot en bevordert de internationale blaasmuziek, stimuleert talent van alle leeftijden, streeft naar vernieuwing en steunt wereldwijd de kwaliteitsontwikkeling van muzikanten en orkesten.

Één keer in de vier jaar organiseert WMC Kerkrade het bekende internationale festival voor de blaasmuziek het Wereld Muziek Concours met een uitgebreid wedstrijdprogramma, een hoogwaardige concertcyclus en een aansprekend randprogramma. Tijdens WMC Kerkrade kun je genieten van:

  • Concertwedstrijden voor blaasorkesten en slagwerkensembles;
  • Mars- Marsparade- en Showwedstrijden voor marching/showbands;
  • Dirigentencursus en wedstrijd voor jonge dirigenten van blaasorkesten;
  • Een hoogwaardige reeks Concerten;
  • Een randprogramma met Young Generation projecten, workshops en veel meer
  • Internationale Ronde Tafel Conferentie

Naast het Wereld Muziek Concours organiseert WMC Kerkrade ook tussentijds nog allerlei activiteiten. Het WMC Bestuur is eindverantwoordelijk en beslist over algemene gang van zaken en veranderingen binnen WMC Kerkrade. Het WMC-Bureau ondersteunt het bestuur en de grote groep vrijwilligers en coördineert de werkzaamheden van de organisatie. Een groot deel van de concrete uitvoering is in handen van een groot aantal vrijwilligers, die hun taken in werkgroepen uitvoeren. De werkgroepvoorzitters zijn verantwoordelijk voor de coördinatie en kwaliteit van de uitvoering. WMC Kerkrade telt zo'n 15 werkgroepen met aandachtsvelden als de wedstrijden, wedstrijdlocaties of hospitality. WMC Kerkrade is trots op haar grote groep vrijwilligers die ieder jaar weer bereid zijn om veel tijd en moeite te steken in de ondersteuning.

WMC Kerkrade ontwikkelfunctie

WMC Kerkrade heeft zich ontwikkeld tot een proeftuin voor de blaasmuzieksector, waar belangrijke experimenten uitgevoerd kunnen worden. Naast concoursen en concerten organiseert Stichting WMC in samenwerking met diverse partners periodieke educatieve projecten die zich richten op de ontwikkeling van de jonge muzikant of muziekstudent, het muzikale kader en zelfs het bestuurlijk kader.