Weert en Kerkade trappen af

Met de grootse opening in het Parkstad Limburg Stadion voor de boeg was er donderdag 6 juli 2017 de officiële aftrap van twee onderdelen van WMC 2017. In de Rodahal was er de aftrap van de uit ruim 40 optredens bestaande concertreeks en in het Munttheater in Weert was er de officiële aftrap van Young Generation. Na afloop was vooral de bezoeker de grootste winnaar!

Unieke samenwerking
Het concert was uniek om meerdere redenen. De programmering bestond uit maar liefst drie orkesten. Eén van die orkesten was de philharmonie zuidnederland, dat onder leiding stond van dirigent Jan Cober. De combinatie van een symfonieorkest en een blaasorkest in één concert is niet alledaags. Toch kiest Philharmonie Zuid-Nederland voor een reeks concerten waarin een cross-over wordt gemaakt met amateur blaasorkesten. Daarmee sluit dit orkest aan bij het belangrijkste streven van WMC Kerkrade: de wereld verbinden met blaasmuziek. Wat het concert nog unieker maakte, was de samenwerking tussen twee Kerkraadse harmonieorkesten. Harmonie St. Jozef Kaalheide en harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide presenteerden zich voor deze speciale gelegenheid als één orkest en lieten hierdoor ook zien dat het WMC dé plek is om waardevolle partnerschappen aan te gaan.

Aftrap WMC Young Generation
De aftrap van Young Generation werd eveneens opgeluisterd met een indrukwekkende programmaring. Het Euregionaal Jeugd Sympfonie Orkest Amikejo wist niemand minder dan Wibi Soerjadi, Kim Savelsbergh en Melissa Venema aan zich te strikken als solisten tijdens het concert. De bezoeker werd getrakteerd op muzikale klasse.

Fotografie:
Ger Lengowski, Chris Althuijzen, Paul van Oppen, Natascha Lacko, Jan Mrösz