Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Orkestleider en WMC-beschermheer Andre Rieu reikte op maandag 24 juli de naar hem vernoemde Talent Award uit aan Samuel Agustín Aguirre (1993). De uit Colombia afkomstige muzikant ontving de WMC Andre Rieu Talent Award vanwege zijn verdiensten als hoboïst en dirigent van het jeugdorkest bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. De uitreiking vond plaats in de aanwezigheid van Samuels vader, die speciaal voor deze gelegenheid overvloog uit Colombia.

De nu 24-jarige Samuel deed tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013 mee aan het WMC Young Generation-project. Hij reisde voor het project vanuit zijn thuisstad Medellín naar Kerkrade om te leren en musiceren met andere jonge muzikanten uit Venezuela, China en Europa. Sindsdien verblijft hij bij een gastgezin in het Kerkraadse Eygelshoven en studeert hij hobo aan het Conservatorium in Maastricht bij topdirigent Jan Cober.

De uitreiking van de award vond plaats tijdens het Latin Meets Europe-concert in de Rodahal. Het European Union Youth Wind Orchestra speelde samen met Mariachiband Los Caballeros.