Adams strikt meester percussionist Grubinger

Martin Grubinger - The Century of Percussion
Zaterdag 9 september 2017 - 20.30 uur
Adams Fabriekshallen Ittervoort


Op de pipe-drum haalt Grubinger een snelheid van 40 slagen per seconde en produceert hij 140 decibel – vergelijkbaar met een straalvliegtuig - als hij op z’n hardst gaat. Tijdens zijn optredens meet men een hartslag van 195 en verliest hij tot wel 2 kg aan gewicht.

Niet alleen zijn publiek, maar ook de pers is gek op Martin Grubinger. The New York Times noemde hem de “master of the high-speed chase” en Metro UK weet het zeker: “Martin Grubinger is the greatest percussionist in the world”. Op zaterdag 9 september kunt u erbij zijn.


Samen met zijn ensemble en met special guest Thomas Lang belooft dit een zinderende avond te worden. Martin Grubinger is één van de meest gevraagde solisten ter wereld, die met zijn weergaloze techniek en ongekende energie iedere zaal betovert.

De grote doorbraak van Martin Grubinger vond plaats op 17 november 2006. Die avond presenteerde hij zich aan het grote publiek in een uitverkochte Gouden Zaal in Wenen met een ware percussion-marathon. Midden tussen het publiek, omringd door 200 slagwerkinstrumenten en het radio symfonieorkest van Wenen, speelde hij maar liefst 6 concerto’s, waarvan 3 premières. In totaal 4,5 uur muziek en meer dan 600.000 noten op één avond. Volledig uit zijn hoofd.

Het was het begin van een ongekende carrière met bizarre wapenfeiten. In 2015 speelde Grubinger 79 concerten op 3 continenten, waaronder de finale van het Eurovisie Songfestival in Oostenrijk met 204 miljoen tv-kijkers. In juni dit jaar speelde hij 3 keer voor een stijf uitverkochte Elbphilharmonie in Hamburg op 2 dagen tijd. Hij heeft een eigen show op de Duitse tv, staat onder contract bij bedrijven als Red Bull en Audi en heeft een platencontract bij Deutsche Grammophon.