#

Kom in actie en zorg dat ook zij erbij zijn!


Crowdfunding WMC Young Generation

Om een meisjesband uit Colombia en een Zuid-Afrikaanse Fieldband dit jaar te laten deelnemen aan het Youth Camp organiseert WMC een crowdfunding. De bands hebben zelf niet de middelen om naar Kerkrade te komen en daarom doet WMC een beroep op haar achterban. Zodat ook deze jongeren mee kunnen delen in de spanning en het plezier van een Wereld Muziek Concours.

Om reis en verblijf van de twee bands te bekostigen is een flink bedrag nodig, maar als we de handen ineen slaan moet het lukken. Doneer nu en zorg dat zij erbij zijn!

Ontmoeting

Het Wereld Muziek Concours is een vierjaarlijks internationaal festival, waarbij muzikanten uit alle windrichtingen samenkomen om muziek te maken en te strijden voor een plek aan de wereldtop. Het draait om blaasmuziek, maar ook om ontmoetingen. Tussen mensen én tussen culturen.

WMC vindt het belangrijk dat ook jongeren uit minder welvarende landen de kans krijgen om kennis te maken met blaasmuziek op het hoogste niveau. Dat ook zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen, bagage opdoen voor de toekomst en waardevolle ontmoetingen hebben met leeftijdsgenoten uit andere culturen.

Lees ook de opmerkelijke verhalen van de all girl band La Banda musical Femenina de marcha Colegio Clemencia de Caycedo uit Colombia en de Field Band Foundation uit Zuid-Afrika.